Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Κάθε θλίψη και ένα σκαλί


 "Να έχετε εμπιστοσύνη στον Αγαθό, στον Ισχυρό, στον Ζώντα Θεό και

 Εκείνος θα σας απελευθερώσει από τις δυσκολίες και

 θα σας αναζωογονήσει. 

Μετά τις δοκιμασίες ακολουθεί η πνευματική χαρά. 

Ο Κύριος επιβλέπει σε αυτούς που υπομένουν τις δοκιμασίες και 

τις θλίψεις για την Αγάπη Του. 

Να μήν ταράζεται η καρδιά σας 

ούτε και να δειλιάζετε, γιατί ο Θεός είναι μαζί σας και 

θα σας αναπαύσει."

"Κάθε θλίψη που την υποφέρουμε με καρτερία, 

γίνεται ένα είδος σκάλας, που μας ανεβάζει στην τελειότητα."


✨Άγιος Νεκτάριος✨

Αναγνώσματα Κυριακής


Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022

Οσία Θεοδώρα από την Αλεξάνδρεια, Άγιος Ευφρόσυνος ο μάγειρας, Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης και οι συν αυτώ Άγιοι Αρχιερείς Γρηγόριος Κυδωνιών, Αμβρόσιος Μοσχονησίων, Προκόπιος Ικονίου, Ευθύμιος Ζήλων καθώς και οι κληρικοί και λαϊκοί που σφαγιάσθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή
† ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ. Θεοδώρας ὁσίας (†491). Εὐφροσύνου τοῦ μαγείρου (θ ́ αἰ.), Εὐανθίας μάρτυρος. Θεοδώρας ὁσιομάρτυρος τῆς ἐν Βάστᾳ Ἀρκαδίας.

🌷Απόστολος

ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Ϛ´ 11 - 18

11 Ἴδετε πηλίκοις ὑμῖν γράμμασιν ἔγραψα τῇ ἐμῇ χειρί. 12 ὅσοι θέλουσιν εὐπροσωπῆσαι ἐν σαρκί, οὗτοι ἀναγκάζουσιν ὑμᾶς περιτέμνεσθαι, μόνον ἵνα μὴ τῷ σταυρῷ τοῦ Χριστοῦ διώκωνται. 13 οὐδὲ γὰρ οἱ περιτετμημένοι αὐτοὶ νόμον φυλάσσουσιν, ἀλλὰ θέλουσιν ὑμᾶς περιτέμνεσθαι, ἵνα ἐν τῇ ὑμετέρᾳ σαρκὶ καυχήσωνται. 14 Ἐμοὶ δὲ μὴ γένοιτο καυχᾶσθαι εἰ μὴ ἐν τῷ σταυρῷ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, δι’ οὗ ἐμοὶ κόσμος ἐσταύρωται κἀγὼ τῷ κόσμῳ. 15 ἐν γὰρ Χριστῷ Ἰησοῦ οὔτε περιτομή τι ἰσχύει οὔτε ἀκροβυστία, ἀλλὰ καινὴ κτίσις. 16 καὶ ὅσοι τῷ κανόνι τούτῳ στοιχήσουσιν, εἰρήνη ἐπ’ αὐτοὺς καὶ ἔλεος, καὶ ἐπὶ τὸν Ἰσραὴλ τοῦ Θεοῦ. 17 Τοῦ λοιποῦ κόπους μοι μηδεὶς παρεχέτω· ἐγὼ γὰρ τὰ στίγματα τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ ἐν τῷ σώματί μου βαστάζω. 18 Ἡ χάρις τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ μετὰ τοῦ πνεύματος ὑμῶν, ἀδελφοί· ἀμήν.

🌻Ευαγγέλιο
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Γ´ 13 - 17

13 καὶ οὐδεὶς ἀναβέβηκεν εἰς τὸν οὐρανὸν εἰ μὴ ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ὁ ὤν ἐν τῷ οὐρανῷ. 14 καὶ καθὼς Μωϋσῆς ὕψωσε τὸν ὄφιν ἐν τῇ ἐρήμῳ, οὕτως ὑψωθῆναι δεῖ τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου, 15 ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται ἀλλ’ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον. 16 Οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται ἀλλ’ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον. 17 οὐ γὰρ ἀπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ εἰς τὸν κόσμον ἵνα κρίνῃ τὸν κόσμον, ἀλλ’ ἵνα σωθῇ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ.

🌻Ερμηνεία Ευαγγελίου

13 Κανείς δε δεν ανέβηκε στον ουρανόν, δια να μάθη εκεί και διδάξη εις σας αυτάς τας αληθείας, παρά μόνον αυτός που κατέβηκε από τον ουρανόν και έγινε δια της ενανθρωπήσεως υιός του ανθρώπου και ο όποιος εξακολουθεί, καθ' ον χρόνον ζη εις την γην, να είναι και στον ουρανόν ως Θεός. 14 Οπως δε ο Μωϋσής εκρέμεσε υψηλά το χάλκινι φίδι εις την έρημον, δια να το αντικρύζουν με πίστιν οι Ισραηλίται και να σώζωνται από το θανατηφόρον δηλητήριον των φιδιών της ερήμου, έτσι, σύμφωνα με το πάνσοφον σχέδιον του Θεού, πρέπει να κρεμασθή και ο υιός του ανθρώπου επάνω στον σταυρόν. 15 Και τούτο, δια να μη καταδικασθή εις την αιωνίαν απώλειαν κανένας από εκείνους, που θα πιστεύσουν εις αυτόν, αλλά να κερδήση και να έχη την αιώνιον ζωήν. 16 Διότι τόσον πολύ ηγάπησεν ο Θεός τον βυθισμένον εις τας αμαρτίας κόσμον, ώστε παρέδωκεν εις σταυρικόν θάνατον τον μονογενή του Υιόν· δια να μη καταδικασθή εις την αιωνίαν απώλειαν κάθε ένας που θα πιστεύη εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον. 17 Διότι δεν έστειλεν ο Θεός τον Υιόν του στον κόσμον δια να κρίνη και καταδικάση τον κόσμον, αλλά δια να σωθή ο κόσμος με την θυσίαν αυτού.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Αυτή είναι η Παναγία

 


"Αυτή είναι η Παναγία, 

που ακούει τις προσευχές των σιωπηλών, 

που ενώ δεν μιλάς ξέρει τι λες,

που δίχως να εξηγείς ξέρει τι νιώθεις και σε καταλαβαίνει".


Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Πως θα συναντήσεις την χαρά

 "Να ορίσεις μία ώρα την ημέρα ή την νύχτα και να λέγεις την ευχούλα, μία προς μία λέξη και να την κατανοείς.

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με, Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με…


Έτσι να λες την ευχούλα και μετά πάροδο, αναλόγως της καθαρότητας σου και αναλόγως του ζήλου σου, το πρώτον το οποίον θα συναντήσεις είναι η χαρά.

Η χαρά θα σου φέρει προθυμίαν περισσότερην να λέγεις περισσότερες φορές την ευχούλα και η ευχούλα θα σου φέρει περισσότερη χαρά και μεγαλύτερη.

Μέσα σου θα αναλάμψει άλλη χαρά την οποία μέχρι τώρα δεν γνωρίζεις, άλλη λαμπρότητα, άλλη ωραιότητα, άλλη γλυκύτητα.

Και αυτά δεν είναι τίποτα, ένα πετραδάκι στην ακροθαλασσιά…

Είναι άλλα πολύ μεγαλύτερα που θα αισθανθείς λέγοντας την ευχούλα. 


Τότε θα δεις τί είναι εκείνα τα πνευματικά, τα ανεκλάλητα, αυτός ο Παράδεισος ο οποίος από αυτήν την ζωή τον προαισθάνεσαι, προγεύεσαι…"


(Άγιος Εφραίμ Κατουνακιώτης)

Ιερά Ακολουθία

🌹 Ιερά Ακολουθία



🌙 Σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 

Παραμονή της εορτής του Γενεσίου Της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου θα τελεστεί στην Ιερά μας Μονή 

βραδινή Θεία Λειτουργία μετ Εσπερινού και Ορθρου ώρα 20:00 μ.μ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Το εν Χώναις Θαύμα Του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

 


🌹Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου
Ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

🌻Στην Ιερά μας Μονή έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να έχουμε το πιστό αντίγραφο του Αρχαγγέλου - Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη όπου και πανηγυρίζει!
Είθε ο Αρχάγγελος να σκέπει και να φρουρεί πάντοτε την ζωή όλων μας!

📸 Φωτογραφικό υλικό από την χτεσινοβραδινή Ακολουθία προς τιμήν του Αρχαγγέλου.









Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Ιερά Ακολουθία

 


🌻Σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 

Παραμονή της Αναμνήσεως του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Θα τελεστεί στην Ιερά μας Μονή 

βραδινή Θεία Λειτουργία μετ' Εσπερινού και Όρθρου ώρα 20:00 μ.μ


🌻Στην Ιερά μας Μονή έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να έχουμε το πιστό αντίγραφο του Αρχαγγέλου - Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη όπου και πανηγυρίζει!

Είθε ο Αρχάγγελος να σκέπει και να φρουρεί πάντοτε την ζωή όλων μας!

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Την Κυριακή να ησυχάζωμεν

 


«Την Κυριακήν να ησυχάζωμεν και να εργαζώμεθα τα ουράνια πράγματα, ήγουν από την αυγήν να πηγαίνωμεν εις την Εκκλησίαν, να ακούγωμεν τα βιβλία των Αγίων, το Άγιον Ευαγγέλιον, τι μας παραγγέλλει ο Χριστός μας να κάνωμεν. Να στοχαζώμεθα την ψυχή μας… να μην αργολογούμεν, αλλά να φροντίζωμεν πώς να στολίζωμεν την ψυχή με ομιλίες καλές, με ήθη χρηστά, διά να την κάνωμεν νύμφην του Χριστού μας και όχι να ξαφαντώνωμεν και να μεθώμεν, δια το χαρμόσυνον της ημέρας. Και το επίλοιπον καιρόν να τον εξοδιάζωμεν εις έργα ψυχωφελή».


*ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ*