Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Κυριακή Της Σταυροπροσκυνήσεως

 Φωτογραφικό υλικό από το στολισμό στην Ιερά μας Μονή για την υποδοχή της αυριανής μεγάλης εορτής, της Σταυροπροσκυνήσεως!

Καλή Ανάσταση!







Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

"Φωνάζετε με"

 Η Παναγία μας προτρέπει και μας λέγει «φωνάξτε με», ή «φωνάζετέ με», «φωνάζετε το όνομά μου, και γω θα σας βοηθώ πάντοτε».



Να με καλείτε ή με το «Υπεραγία Θεοτόκε βοήθει μοι», ή με το «Υπεραγία Θεοτόκε βοήθησέ μας», ή «σώσον με», ή «σώσον ημάς».


Άλλωστε είναι και λειτουργικός ύμνος. Κάθε φορά που αναφέρουμε το όνομα της Παναγίας μας στη Θεία Λειτουργία, στον όρθρο ή τον εσπερινό, οι ιεροψάλτες μας να απαντούν «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς».


«Και γω θα έλθω», μας υπόσχεται η Παναγία, «θα σας βοηθήσω, και θα σας βοηθήσω σε όλες σας τις ανάγκες, σε όλους τους πειρασμούς της ζωής σας, στα βάσανα, στις θλίψεις και στις στεναχώριες.


Θα είμαι πάντοτε κοντά σας. Μεσίτρια ακόμα και όταν θα βγαίνει η ψυχή σας, για να σας φυλάξω από τα εναέρια δαιμόνια. Αλλά και στη Δευτέρα Παρουσία του Υιού μου και Κριτού των πάντων και κει θα είμαι κοντά σας». 


 π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος

Αλεξίου Σεβασμιωτάτου!!

 


Σήμερα 17/3/2023 εορτή του Αγίου Αλεξίου ανθρώπου του Θεού, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος

Ευχόμεθα στον Ποιμενάρχη μας Έτη Πολλά, Πολύκαρπα Θεάρεστα και Καλήκαρπα!

Γ Στάση Χαιρετισμών

 


🔹Ιερά Ακολουθία

Γ Στάση Χαιρετισμών

Σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου η τρίτη στάση των Χαιρετισμών  θα τελεστούν στην Ιερά μας Μονή το απόγευμα στις 6:00 μ.μ.

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Μόνο η ταπείνωση


 Στην κόλαση θα δείς πολλούς και διάφορους...

προσευχόμενους, ελεήμονες, μοναχούς,

ιερείς, εγκρατείς, παρθένους.

Στήν κόλαση δεν θα δείς ταπεινούς.

Οι ταπεινοί γεμίζουν τόν παράδεισο....''


🔹παπά-Τύχων ο αγιορείτης

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Η δύναμη της πίστεως και της προσευχής


Ήταν ένα παλικάρι που ήταν πολύ πιστό, είχε όμως έναν πατέρα άπιστο και η στενοχώρια του ήταν πολύ μεγάλη. Έκανε πολλή προσευχή, γιά να δώσει ο Θεός στον πατέρα του, μετάνοια.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο πατέρας του αρρώστησε βαρειά και τον πήγε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα.

Εκεί προσπάθησε πάλι με κάθε τρόπο να τον πείσει να εξομολογηθή, αλλά μάταια…

Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε την προσευχή…

Μέσα στο Νοσοκομείο, ενώ συνεχίζονταν οι εξετάσεις, πεθαίνει ο πατέρας του. Πάνε οι νοσοκόμες, οι γιατροί, επιβεβαιώνουν τον θάνατό του και δίνουν εντολή να τον κατεβάσουν στον νεκροθάλαμο.

Το παλικάρι όμως, συνέχισε την προσευχή του, σαν να μην είχε συμβή τίποτε: «Θεέ μου δώσε μετάνοια στον πατέρα μου», έλεγε ασταμάτητα. Και τότε συνέβη το θαύμα. Δεν πρόφθασαν να κατεβάσουν κάτω τον νεκρό και αυτός επανήλθε στη ζωή!

Κατάλαβες τι έγινε;

Έζησε αυτός ο άνθρωπος άλλα τρία χρόνια και έφυγε με πλήρη μετάνοια. Αυτό κάνει η δύναμη της πίστεως και της προσευχής.


*Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης ☦️*

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

 Ιερά Ακολουθία



Σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου  το απόγευμα στις 6:00 μ.μ στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαραμαγκά θα τελεστεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Ανάπαυση στην αιώνια ζωή.

 


Κάποιοι μοναχοί ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα για ποιο λόγο πρέπει να απαρνηθούν τις απολαύσεις. Κι εκείνος τους απάντησε: "Παιδιά μου, πρέπει να αποστρεφόμαστε κάθε ανάπαυλα σε αυτή τη ζωή, καθώς επίσης και τις απολαύσεις του σώματος και τις χαρές της κοιλιάς μας. Δεν πρέπει να αποζητούμε την αναγνώριση από τους ανθρώπους. Τότε μόνο ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός θα μας δώσει τιμές στους Ουρανούς, ανάπαυση στην αιώνια ζωή και ένδοξο χαρά με τους αγγέλους Του".


Από το Γεροντικό

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με"


Τί είναι αυτή ή προσευχή!

Μα το Όνομα τού Χριστού είναι! Το Όνομα του Χριστού, τί δεν έχει μέσα! Με το όνομα τού Χριστού αγιάζονται τα τίμια δώρα, με το Όνομα του Χριστού γίνεται ή βάπτισις, έρχεται το Αγιον Πνεύμα, οι Άγιοι άνάσταιναν τούς νεκρούς. Με το Όνομα του Χριστού γίνονται όλα.*

*Ένας νηπτικός Πατέρας λέει: Όταν κυριεύση ή προσευχή, την ώρα πού Θα βγαίνει ή ψυχή του ανθρώπου, θα βγει με την προσευχή. Πού να σταθούν οι δαίμονες κοντά της*; 

Το Όνομα του Χριστού θα είναι το όπλο της. Θα είναι τεθωρακισμένη ή ψυχή με την προσευχή. Πώς είναι δυνατόν να την πλησιάσουν οι δαίμονες; Τόσο μεγάλη είναι ή ωφέλεια. 


*Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης*

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Μην μας φοβίζει ο θάνατος...


 "Υπάρχει άλλη ζωή, αυτό πού ζούμε είναι προετοιμασία γιά τήν αιωνιότητα. Είναι τραγικό νά βιώνουμε ως Ορθόδοξοι τόν θάνατο ενός ανθρώπου ως μηδενιστική καταστροφή, ως απώλεια παντοτινή, ως εξαφάνιση τού ανθρώπου.... 

Μην μάς φοβίζει λοιπόν ο θάνατος διότι δεν υπάρχει. Νά φοβόμαστε μήν χάσουμε τόν Χριστό. 

Αγίου Παισίου του Αγιορείτη

Οι λογισμοί


 Ἕνας γέροντας εἶπε:

- Ἂν σ᾿ ἐνοχλοῦν ἀκάθαρτοι λογισμοί, μὴν τοὺς κρύψεις, ἀλλὰ πές τους ἀμέσως στὸν πνευματικό σου πατέρα καὶ ἔλεγξέ τους.

Γιατὶ ὅσο κρύβει ὁ ἄνθρωπος τοὺς λογισμούς του, τόσο πληθαίνουν καὶ δυναμώνουν.

Ὅπως δηλαδὴ τὸ φίδι, μόλις βγεῖ ἀπὸ τὴ φωλιά του, ἀμέσως φεύγει, ἔτσι καὶ ὁ πονηρὸς λογισμός, μόλις φανερωθεῖ, ἀμέσως χάνεται.

Καὶ ὅπως τὸ σκουλῆκι τρώει τὸ ξύλο, ἔτσι καὶ ὁ πονηρὸς λογισμὸς ἀφανίζει τὴν καρδιά.

Ὅποιος φανερώνει τοὺς λογισμούς του, γρήγορα θεραπεύεται. Ὅποιος ὅμως τοὺς κρύβει, πάσχει ἀπὸ ὑπερηφάνεια.


Γεροντικό